top of page

Verbální nebo vizuální podpora teroristických aktivit.

Po pravdě řečeno už máme dost příspěvků některých osob na sociálních sítích a rozhodli jsme se proti ním účinně a zákonně bojovat.

Zejména na sociální síti Facebook se mnoho osob a to nejen v České republice domnívá, že si mohou psát co chtějí. NEMOHOU ! A právě v souvislosti s dnešním oznámení britské premiérky May, že Velká Británie bude velmi přísně a důsledně postihovat schvalování, nadržování a navádění k terorismu, rozhodli jsme se i my v naší mezinárodní organizaci ICTC - International Counter Terrorist Center, že budeme veřejně a právně označovat ty osoby, které takto činí.

Budeme je vyhledávat, budeme o nich informovat a budeme jejich činnost předávat státním organům, které jsou povinny dále jednat dle zákona o trestním oznámení.

Jsme přesvědčení, že tyto osoby jsou nebezpečné celé demokratické a právní společnosti a jsou produktem teroristických organizací, které právě svými teroristickými činy , sledují to, aby jedinci na jejich činnost dramaticky, prakticky a násilně reagovali, vyvolávali tak ve společnosti rozkol a nenávist.Proto tyto teroristické organizace míří zejména na obyčejné občany a děti.

Je pak naprosto nepřijatelné pro nás , aby zejména politici nebo občané , kteří se chtějí do politiky angažovat, používali terorismus jako prostředek k ovlivňování potencionálních voličů, přičemž právě tento terorismus spojují s náboženstvím, sociálními skupinami obyvatel, jiným politickým stranám a politikům nebo legálním státním útvarů ve světě.

Jako prvním příkladem pro pochopení proč jsme se rozhodli proti tomuto společensky velmi nebezpečnému jevu bojovat je následující případ.

Toto prohlášení z dnešního dne považujeme za trestný čin schvalování teroristického útoku. Přičemž s dlouhodobého sledování této osoby, je evidentní, že nejde o náhodný exces nebo nevhodnou reakci na teroristický čin. Co je naprosto překvapující, že tento bývalý celosotátně činný český politik, má na svém profilu jak "přátelé" význámné regionální a celostátní politiky. Z hlediska pravidel a funkčnosti Facebooku je jisté, že tyto příspěvky pak může číst každý s těch politiků. A protože doposud jsou v seznamu "přátel" této osoby, můžeme se domnívat, že tyto příspěvky komentují nebo i schvalují. Jinak by sami mohli "přátelství" přerušit.

Postupně budeme tyto osoby zveřejňovat a postupně budeme jejich činnost nejen sledovat, ale i zákonně ji oznamovat orgánům činným v trestním řízení.

Příspěvek hodnotí potenciál českého trestního práva trestat verbální nebo vizuální podporu teroristických aktivit. Tyto aktivity definuje a analyzuje v kontextu různých paragrafů českého trestního zákona. Autor dochází k závěru, že nejužitečnější jsou paragrafy § 198a (podněcování nenávisti ), § 261 (podpora a propagace hnutí, směřujících k potlačení práv a svobod člověka) a § 95 (teroristický útok). Na druhou stranu respekt ke svobodě projevu musí zůstat důležitou součástí diskusí o kriminalizaci všech verbálních a vizuálních aktivit se vztahem k terorismu.


bottom of page